Synsam väljer Resurs för kundfinansiering i Norden

Efter att ha samarbetat med Resurs Bank, ett dotterbolag till Resurs Holding, i Finland sedan 2009 väljer Synsam att utöka samarbetet till hela Norden. Med start 2016 kommer 450 butiker att erbjuda kundfinansiering från Resurs Bank.

Idag består Synsam av drygt 170 butiker i Sverige och sammanlagt 450 i Norden. Den årliga omsättningen uppgår till cirka 3 miljarder kronor.

Samarbetet med Synsam innebär dessutom att Resurs Bank adderar ytterligare ett starkt varumärke, Synsams danska kedja Profil Optik, som partner.

Glasögon och linser är investeringar konsumenter inte vill kompromissa med. Att erbjuda finansiering med exempelvis räntefri delbetalning är uppskattat eftersom det ger möjlighet att köpa kvalitetsprodukter till en låg månadskostnad. Vi ser fram emot att erbjuda detta i Synsams samtliga butiker i Norden och på så vis bidra till Synsams erbjudande, säger Ola Carlman, affärsområdeschef Payment Solutions inom Resurs Holding.

Med kundfinansiering från Resurs Bank kan kunder betala sina produkter till fullo på första fakturan eller välja att delbetala köp över längre tid. Synsam har sedan tidigare erbjudit kundfinansiering och nu väljer kedjan att lansera Resurs Bank i hela Norden.

Resurs Banks betalsätt erbjuder stor valfrihet och trygghet för våra kunder. Som retailkedja inom optik och eye fashion vet vi att våra kunder uppskattar möjlighet till flexibel betalning och vi ser fram emot att lansera Resurs Bank i alla våra butiker, säger Mikael Rahm, CFO på Synsam Group.

Mer information:
Gunilla Wikman, IR manager Resurs Holding, gunilla.wikman@resurs.se,tel +46 707 638125

Lotta Blond, presskontakt Resurs Bank, lotta.blond@resurs.se, tel +46 722 523310

    

Om Resurs Holding Resurskoncernen, som verkar genom dotterbolagen Resurs Bank och Solid Försäkring, är ledande inom retail finance i Norden och erbjuder betallösningar, konsumentlån och nischade försäkringsprodukter. Resurs har sedan starten 1977 etablerat samarbeten med fler än 1 200 butikskedjor om sammanlagt 35 000 butiker. Därigenom har Resurs byggt en kundbas på cirka 5 miljoner privatkunder i Norden. Resurs Bank har sedan 2001 en bankoktroj och står under tillsyn av Finansinspektionen. Resurskoncernen har verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Vid utgången av 2014 uppgick antalet anställda till cirka 620 personer och låneportföljen till 14 miljarder kronor.