Huvudkontor Resurs Holding

Resurs Holding i korthet

Resurs Holding (Resurs) som verkar genom dotterbolagen Resurs Bank AB och Solid Försäkring AB är ledande inom retail finance i Norden och erbjuder betallösningar, privatlån och nischade försäkringsprodukter. Vid utgången av 2018 uppgick antalet anställda till 765 personer och låneboken till 28 miljarder kronor.

5,9 miljoner kunder

Resurs hjälper företag och privatpersoner att låna, spara och betala. Med över 40 års erfarenhet av handel, gör Resurs det snabbt, enkelt och tryggt att handla, både online och i butik. Resurs sätter kund-upplevelsen i fokus och arbetar för att få det roliga att hända och det svåra att kännas enklare. På så sätt har koncernen byggt en kundbas på över 5,9 miljoner kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Noterat på Large Cap, NASDAQ Stockholm

Resurs är sedan april 2016 noterat på NASDAQ Stockholm, Large Cap. Resurs Bank har sedan 2001 en bankoktroj och står under tillsyn av Finansinspektionen.

Tre affärssegment med betydande synergier

Resurs verksamhet är uppdelad i tre affärssegment utifrån de produkter och tjänster som erbjuds.

Payment Solutions

Payment Solutions består av retail finance, credit cards och factoring. Inom retail finance är Resurs den ledande nordiska aktören för säljstödjande finansierings-, betal- och lojalitetslösningar till butikskedjor och e-handelsföretag. Credit cards omfattar Resurs egna kreditkort samt kreditkort där retail finance-partners kan använda sina egna varumärken. Inom factoring är fokus främst på fakturaköp och fakturabelåning mot små och medel-stora företag. Vid 2018 års slut uppgick utlåningen till allmänheten till 10,5 miljarder kronor (9,4).

Consumer Loans

Inom Consumer Loans erbjuds konsumenter privatlån, det vill säga lån utan säkerhet. Ett privatlån används vanligtvis för att finansiera större inköp, utöka befintliga lån eller för att finansiera allmän konsumtion. Consumer Loans erbjuder även konsolidering av lån som konsumenter har hos andra banker. Vid 2018 års slut uppgick utlåning till allmänheten till 17,4 miljarder kronor (14,7).

Insurance

Inom affärssegment Insurance bedrivs sak försäkringsverksamhet i bolaget Solid Försäkring AB. Med Norden som huvudmarknad samarbetar Solid med ledande detaljhandels kedjor inom olika branscher och erbjuder försäkringar inom fyra grupper; produkt, trygghet, motor och resor. Segmentet har cirka 2,3 miljoner kunder i Norden.